Etusivu » Leader Varsin Hyvä » Kestävä kehitys
Tule EkoSparraamoon kehittämään yhdistyksesi toimintaa kestävämmäksi. Jos suunnittelet hanketta, mietitään, miten sen toimenpiteet edistävät ekologista, sosiaalista, kulttuurista ja/tai taloudellista kestävää kehitystä. Ekologiset valinnat voivat tuoda huomattavia säästöjä. Lisäksi kestävän kehityksen huomiointi luo yhdistykselle lisäarvoa ja positiivista mielikuvaa jäsenistön ja muiden sidosryhmien keskuudessa.
Aurinkoisena kesäkuun iltana Peltolan siirtolapuutarhaan saapui innokas joukko kuuntelemaan viimeisimpiä vinkkejä kompostoinnista. Osallistujia oli useamman kunnan alueelta ja mukaan mahtui myös pieniä tulevaisuuden kompostoijia. Illan aikana käytiin läpi kattava tietopaketti kompostoinnista ja uudesta jätehuoltolaista sekä tutustuttiin erilaisiin kompostori vaihtoehtoihin.
Kestävästä kehityksestä on puhuttu jo vuosikymmeniä, silti tämä käsite on usein jäänyt meille kaukaiseksi tai teoreettiseksi. Sen perimmäisen ajatuksen voi kuitenkin ajatella olevan yksinkertaisen – että emme kiihtyvällä luonnonvarojen kulutuksella ja muilla valinnoillamme riistäisi hyvän elämän mahdollisuuksia tulevilta sukupolvilta. Kestävä kehitys rakentuu kolmen eri painopistealueen ympärille: ekologisen; sosiaalisen ja kulttuurisen; sekä taloudellisen.
Lauantaina 12.6 Leader Varsin Hyvän Ekoteko-hanke, 4H:n Kimppkalaasit-hanke ja kesäkahvila Lempi järjestivät yhdessä villiyrttikurssin Harvaluodon vanhan koulun pihapiirissä. Kurssin tavoitteena oli tutustuttaa osallistujat yleisimpiin villiyrtteihin ja niiden käyttömahdollisuuksiin. Mukana oli 14 villiyrteistä kiinnostunutta kuulijaa.
Joulun viettoon on melkein niin monta tapaa kuin viettäjääkin. Monilla jouluiseen aikaan liittyy toive ansaitusta levosta, yhdessäolosta läheisten ihmisten kanssa, hemmottelusta ja herkuttelusta. EkoTeko-hanke kirjasi joitakin ajatuksia ja kokemuksia siitä, miten näitä toiveita voi hyvillä mielin toteuttaa.
Kierrättäminen kiinnostaa monia, mutta haja-asutusalueella kierrätyspisteet ovat usein kaukana. Naantalin saaristoalueella Livonsaaressa haluttiin saada metallin, lasin ja paperin kierrätyspisteen lisäksi oma muovin ja pahvin keräyspiste, joita lähistöllä ei ollut. Livonsaaren ja Velkuan asukkaita palvelevan oma kierrätyskimpan perusti Saariston Savotta ry vuonna 2019.
Mikäli kiinnostuit asiasta, voit lukea kaikki ekotekoblogi tekstit täältä.
"*" näyttää pakolliset kentät