Hanketukien ja yleishyödyllisten ympäristöinvestointien yksityiskohdat haltuun!

Nyt otetaan hanketukien ja yleishyödyllisten ympäristöinvestointien yksityiskohdat haltuun!

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen maaseutupalvelut -yksikkö järjestää syksyllä kaksi webinaaria hanketuista yhteistyössä Varsinais-Suomen Leader-ryhmien kanssa. 16.8. perehdytään hanketukiin ja 8.9. yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin.

Maaseudun hanketukien haut EU:n rahoituskaudelle 2023–2027 ovat alkaneet. Nyt on hyvä hetki valmistella hakemuksia, sillä tämän vuoden ensimmäinen valintajakso päättyy ELY-keskuksessa 15.9. Maaseuturahoituksen mahdollisuuksia Varsinais-Suomessa esitellään syksyllä kahdessa webinaarissa.

Keskiviikkona 16.8. klo 10–12 pidettävässä hanketuki-infossa esitellään Varsinais-Suomen maaseudun kehittämissuunnitelman tavoitteita, hanketukien valintaprosessia, ja -perusteita sekä aikatauluja. Lisäksi käydään perusteellisemmin läpi EU:n rahoituskauden 2023–2027 uudet työkalut kehittämishankkeiden toteuttamiseen ja esimerkiksi kustannusmallien valintaan.

Myös tukitasoihin sekä hankkeiden maksatukseen on tulossa monenlaisia uudistuksia, joita esitellään webinaarissa. Varsinais-Suomen ELY-keskuksella on käytettävissä hanke- ja yritystukiin tälle vuodelle 4,6 miljoonaa euroa.

Ilmoittautuminen on auki Webropolissa 15.8. klo 14 asti, jonka jälkeen osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille. Webinaari järjestetään Teams-yhteydellä.

Perjantaina 8.9. klo 10–12 pidettävän webinaarin aiheena ovat EU:n maaseuturahoituksella tuettavat yleishyödylliset ympäristö- ja ilmastoinvestoinnit. Yleishyödylliset ympäristö- ja ilmastoinvestoinnit vastaavat maaseutuohjelman kestävän kehityksen tavoitteisiin. Webinaarissa esitellään Varsinais-Suomen maaseudun kehittämissuunnitelman ilmasto- ja ympäristötavoitteita sekä yleishyödyllisten investointien valintaprosessia, -perusteita ja aikatauluja.

Lisäksi webinaarissa käydään perusteellisemmin läpi EU:n rahoituskauden 2023–2027 uudet työkalut yleishyödyllisiin investointeihin, jotka liittyvät ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen, luonnonvarojen kestävään hoitoon sekä luonnon monimuotoisuuden edistämiseen.

Ilmoittautuminen on auki Webropolissa 7.9. klo 14 asti, jonka jälkeen osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille. Webinaari järjestetään Teams-yhteydellä.

 

Lisätiedot:

Johanna Mattila

Kehittämispäällikkö

johanna.mattila@ely-keskus.fi

+358 29 502 3092

 

Hanketukien ja yleishyödyllisten ympäristöinvestointien yksityiskohdat haltuun!