Onko investointi-ideoita ympäristön hyväksi?

Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa alkaa yleishyödyllisten ympäristö- ja ilmastoinvestointien teemahaku 27.09.2024 12:41

Varsinais-Suomen ELY-keskus avaa uuden teemahaun EU:n maaseuturahoitukseen kuuluville yleishyödyllisille ympäristö- ja ilmastoinvestoinneille 1.10.2024–15.11.2024 väliseksi ajaksi. Teemahaulle on käytettävissä erillinen yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin kohdennettu 800 000 euron rahoituskiintiö.

Yleishyödyllisten ympäristö- ja ilmastoinvestointien avulla voi hillitä ilmastonmuutosta, parantaa vesien tilaa tai edistää luonnonvarojen kestävää hoitoa ja luonnon monimuotoisuutta.

Investointien julkisen tuen osuus on enintään 80 % tukikelpoisista kustannuksista. Yksityiseksi rahoitukseksi käy esimerkiksi talkootyö.

Tukea voidaan myöntää julkisoikeudelliselle tai yksityisoikeudelliselle yhteisölle, esimerkiksi yhdistyksille ja kunnille. Investoinnin kohteen tulee pääsääntöisesti olla alueen asukkaiden ja toimijoiden yleishyödyllisessä käytössä.

Tukihakemukset käsitellään ja ratkaistaan valintajakson päätyttyä. Tukiehdot täyttävät hakemukset arvioidaan valintaperusteiden perusteella.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY-keskukset järjestävät yhdessä infotilaisuuden yleishyödyllisistä ympäristö- ja ilmastoinvestoinneista keskiviikkona 9.10. klo 15–16 Teams-yhteydellä.  

 

Lisätiedot:

Varsinais-Suomen ELY-keskus, maaseutuyksikkö
Ryhmäpäällikkö Johanna Mattila
johanna.mattila@ely-keskus.fi

puh. 02 9502 3092